Meksan Trafo San. ve Tic. Ltd. Şti. 1998 Yılında Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde 3000 metrekare kapalı alan olmak üzere 5000 metrekare alanda 11 kişi ile hizmet vermeye başlamıştır. Ürünlerimiz TS 267 ve IEC 76 standartlarına uygun olarak üretilmektedir. İmalatlarımız  TSE standart uygunluk ISO 9002 kalite sistem ve ISO 14000 çevre yönetim sistemi sertifikalarıyla belgelendirilmiştir. 

 

Transformatör Üretimi ve Bakım Onarımı alanında sürekli gelişmeyi amaçlayan Meksan Trafo Ar-Ge faaliyetlerini  ve Teknolojiyi yakından takip ederek ürünlerini yenileme gayretinde olmuştur. 

 

Üretimimizde bulunan trafolar hedef pazarın en çok ihtiyaç duyduğu elektrik makineleri arasındadır. Ürettiğimiz trafolar daha çok Sanayide, Sulamada ve Aydınlatmada kullanılmaktadır. Dağıtım ve Güç Transformatörleri olmak üzere iki çeşit Transformatör imalatımız mevcuttur. 2004 yılına kadar yurt içine hizmet veren Firmamız 2004 yılından sonra hedeflerini büyüterek hem personel sayısını 60 kişiye çıkartmış hem de yurt dışına ihracata başlamıştır.

 

Firmamız tarafından 2010 yılında 5.000 metrekare alana sahip  Zeki tekstil fabrikası satın alınarak  Güç Trafolarına  yönelik atılımlara başlanması ile kapalı alan 10.000 m2 ye açık alan 5.000 m2 ye çıkartılarak İmalat alanımız Güç Transformatörlerine Uygun hale getirilmiştir. 

 

2014 Yılında Kosgeb Şanlıurfa Müdürlüğü bünyesinde KOMPAKT tip 10 MVA DYN 11 ONAF Güç Transformatörü Üretimi AR-GE İnnovasyon programı ile gerekli eğitim ve alt yapı temin edilerek proje başarılı olarak sonuçlanmış ve ilk hedef olan Güç Trafoları üretimine de başlanmıştır. Gelen talepler doğrultusunda 2014 yılında Şanlıurfa 2. Osb de tahsisi yapılan 52.000 metrekare alan üzerine 10.000 metrekare kapalı alan olmak üzere ek üretim tesisi kurulmuş olup makine ekipmanların temini ile hem üretim kapasitesini arttırmış hem de personel sayısını 113 kişiye çıkartmıştır.

 

FABRİKAMIZIN FAALİYET ALANLARI

1) Güç trafoları imalatı
2) Dağıtım trafoları imalatı
3) Transformatör bakım ve onarım

 

Meksan Trafo San. ve Tic. Ltd. Şti. gerek yurt içinden ve gerekse yurt dışından gelen değişik güçteki transformatör siparişleri ile 2016 yılında Kosgeb Şanlıurfa müdürlüğü desteğiyle Endüstriyel Uygulama Programıyla yeni makine ve ekipman ile yazılım programları teminini sağlayarak edinilen tecrübeler ışığında daha büyük çaptaki güç trafoları üretimine yönelmiş bu arada Tubitak Bünyesinde TÜRKAK Sertifikası ile uluslar arası alanda kabul gören test labaratuvarı ünvanını alarak hizmetlerine devam etmektedir. 

 

2018 yılında KOBİGEL destek proğramı ile Enerji verimliliği alanında yenilikler getirilerek transformatörlerin daha verimli çalışarak elektrik hatlarındaki enerji kaybını en aza indirecek transformatörlerin üretimine geçilmiştir.

 

Mevcut durumda 173 personeli ile üretimini yapmış olduğu Transformatörlerini öncelikle Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç etmekte olan Meksan Trafo Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hedef büyüterek ikinci test labaratuvarını kurarak 50 MVA Güç Trafo imalatını hedeflemektedir.

 

" GELECEĞE GÜÇ KATAR"

×

Whatsapp Destek Hattı